Като се говори за огретен, винаги се сещам за този с картофи, който аз обожавам, но всъщност каквото и да сложим в тавата и покрием със сирене се получава едно великолепно ястие, а относно тиквичките толкова много ги обичам, че мога да ги слагам на всяко ястие, най-много ги обичам пържени, но кой да пържи в тази жега.
Обичам да готвя всеки път различни ястия и когато намеря рецепта като тази не пропускам да я споделя, а и това лято има много хубави зеленчуци и когато тръгна по пазара искам да си купя от всичко и ето това ястие е предизвикано от едни млади и свежи тиквички.
Това предястие разбира се става и за основно както се досещате, е толкова лесно и бързо за приготвяне, че не усещате дори, че всъщност около приказки за това как е минал деня то взело, че станало.
Огретен с тиквички и два вида сирене!
Продукти:
3-4 млади тиквички
4 домата
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
125 гр. Моцарела /една опаковка/
1-2 с.л. Пармезан
риган
сол
черен пипер
босилек
В подходящ тиган загрейте малко мазнина.
Прибавяме нарязаните на ситно лук, чесън и риган.
Нарязваме на кубчета два домата и ги добавяме към лукът и чесъна, подправете със сол, черен пипер и босилек.
Тиквичките нарязваме на колелца.
Намасляваме дъното на подходяща тавичка и изсипваме соса.
Отгоре нареждаме тиквичките като керемидки, следват нарязаните на шайби останали домати.
Най-отгоре покриваме с колелца Моцарела и настърган Пармезан, поръсваме с малко зехтин и печем във фурна загрята на 180 градуса докато се зачерви или около 35 минути.
Белият сос е Бешамел, който ми остана от предната вечер, така го оползотврих много добре, а и вкусът стана още по-добър.
Чудно ароматно и свежо, тиквичките остават хрупкави и зелени, а запеченият домат с тези сирена е истинско удоволствие.
Ястие за гарнитура и предястие!
Да ви е вкусно!
Павлинка, много свежо и леко и с такъв аромат на лято и слънце! Страшно апетитни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесно ястие! Много хубави снимки!
ОтговорИзтриванеМного хубаво предложение, вкусно и витаминозно. А и снимките са много апетитни!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Линчее,невероятно вкусна рецепта с много,много красиви снимки!Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за насладата!
Прегръдки!
Павлинка,ястието ти е много свежо,леко и вкусно!Обичам такива предложения,хем лесно се правят,бързо,а са супер вкусни!
ОтговорИзтриванеПисах ти мейл,моля да го погледнеш и да ми пишеш по въпроса.
Хубава неделя ти пожелавам!:))
Прекрасни снимки!
ОтговорИзтриванеЯстието е много колоритно и апетитно! Записвам си рецептата.
Поздрави :)
Мили мои, благодаря за отзивите и милите думи!
ОтговорИзтриванеЕликсирче, не виждам мейла, изпрати ми го отново ако може!
Павлина, чудесно предложение!Със сигурност ще ми се услади:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасна вечер!
П, аз май малко съм позакъсняла за летен огретен, но толкова ме изкушава това ястие, че ще го приготвя :) После ще споделям как е...Цунки
ОтговорИзтриванеЕ,честно,не знам какво се случва!Имам някакъв проблем с твоя блог!Или ми излиза по два пъти един след друг,или изобщо не излиза!
ОтговорИзтриванеЯстието е невероятно и като вкус и като визия!
А снимките са направо прелест:)
Пргръщам те!Прости ми :)))
Това със сигурност е следващото ми постно ястие;-)
ОтговорИзтриванеИ аз съм от обърканите с блога ти- уж съм последовател, а тук ме няма, после не ми излиза, после излиза, незнам какво става?
Хубава седмица, Павлина!
Честита Баба Марта :))
ОтговорИзтриванеС пожелания за много здраве и щастие!
Охх че хубавооо, ще го пробвам, страшно вкусно изглежда!!! А защо не публикуваш нови идеи и рецепти, много хубави неща има при теб и снимаш изкушаващо :)
ОтговорИзтриване