вторник, 16 август 2011 г.

Рула с патладжани в сос!

    Предястие или гарнитура сами изберете, това е превъзходно ястие с патладжан, сирене и доматен сос!
    Както каза една моя мила приятелка, не съм открила още сиренето така както трябва, за тази цел ми подари една великолепна книга за сирената откъдето е и тази рецепта. Наистина има много да уча все още за готвенето като цяло, /добре че естетиката не ми е чужда/, така поне казват, но готвенето по рецепта ми харесва най-много, защото съчетанието на вкусовете е много важно, а аз все още не умея това и си признавам най-чистосърдечно, че готвя по въображение доста рядко, но пък запомням всичко, което правя и влагам наученото.




    Вярно е, че не съм открила сиренето, но май и патладжана не съм открила, защото в приготвянето му има някой правила, които не е лошо да се спазват, а аз май досега не ги знаех и сега разбрах защо винаги леко ми е горчал, дори след като си го оставил да се оттече.
    Разбира се рано или късно човек се научава и както казах обичам да чета и от там уча.
    Приготвянето на ястието е малко бавно, но вижте резултата. На мен би ми харесало да ми се сервира подобно ястие.




    Рула с патладжани в сос!


     Продукти:


    2 големи патладжана
    300 гр. сирене /вида на сиренето е по ваш избор, в оригиналната рецепта се използва овче сирене, но аз не обичам и използвах краве/
     
    4-5 големи домата
    2 големи глави лук
    3-4 скилидки чесън /това е от мен/
    пресен босилек
    сол 
    черен пипер
    зехтин


     Приготвяне на соса:
    Ако искате може да си обелите доматите. 
    Нарежете на кубчета доматите, лукът и чесънът.
    Загрейте в дълбок тиган зехтина и задушете за малко лукът и чесънът, добавете доматите, подправете и оставете на тих огън, може да добавите малко бяло вино.



    Приготвяне на рулата:
    Измитите и подсушени патладжани нарязваме по дължина на тънки филии.
Сложете в сито и посолете, оставяме известно време да се оттекат. След това ги измиваме и отново подсушаваме, запичаме ги в сух тиган без мазнина, оставяме на страна да изстинат.
    Върху всяка филийка патладжан намазваме слой сирене, така че да можем да ги навием спокойно без да се сцепят.
    В подходящ съд слагаме доматеният сос и нареждаме готовите рула, печем 20-30 минути на 200 градуса.


    
    Дано ви е харесало това мое предложение, надявам се да опитате, вкусно е!
    Да ви е сладко!
     


    

12 коментара:

  1. Чудесна рецепта!
    Често правя тези рулца, макар и без доматен сос, но и така непременно ще опитам!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох,и на мен много ми допадна тази рецепта-точна за сезона...и толкова апетитна снимка!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Добър старт на блога!
    Ще следя с интерес неговото развитие :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Добро утро!Снощи приготвих тази вкусотия-хареса се на всички,така че благодаря за рецептата и приятен летен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Много се радвам, че ви е харесало!Поздрави и до скоро!

    ОтговорИзтриване
  6. Чуднички са рулцата,поздравления за страхотната рецепта,Павлинка!

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен ми допада това предложение, макар че напоследък попрекалих с патладжаните;-)
    Хубав уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. А това е любимо,просто много любимо!
    Найс пикс:))))

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасни рулца! Харесаха се на цялото ми семейство. Много благодаря, Павлинка и много успех ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, много благодаря! На нас също е много любима и съм я правила вече безброй пъти! Радвам се, че Ви е харесала! Сърдечни поздрави от мен!

      Изтриване